Optibouw voor particulieren

Je wilt je eigen droomhuis bouwen. Of je wilt meer vierkante meters, leefcomfort of duurzaamheid aan je huidige woning toevoegen. Wat je ook gaat bouwen, het begint met een veilige en energieneutrale basis. Met ons beproefde Kingspan TEK bouwsysteem heb je alle ontwerpvrijheid en profiteer je van een hoge kwaliteit en haalbaarheid voor je cascobouw. Ook als je zelf geen bouwkundig ingenieur bent, kun je erop vertrouwen dat je woning aan de strengste bouwnormen voldoet. Bovendien is de woning optimaal energieneutraal, wat de energienota aanzienlijk verlaagt. Van pure cascobouw tot een sleutelklare woning: Optibouw denkt graag met jou mee voor een oplossing op maat.


Download PDF

De belangrijkste voordelen voor particuliere bouwers:

  • Een veilige, energieneutrale woning met optimaal leefcomfort
  • Snelle oplevering: binnen enkele dagen wind- en waterdicht casco
  • Alle ruimte voor je creativiteit in ontwerp en afwerking
  • 10% meer binnenruimte dankzij slank bouwsysteem

Ontdek de kracht van Kingspan TEK

Energieneutraal bouwen

Door de uitstekende thermische eigenschappen en de minimalisering van koudebruggen, is het casco optimaal energieneutraal. Hierdoor voldoet dit systeem nu al aan de strenge BENG-eisen die vanaf 2020 gaan gelden.

Duurzaam bouwen

De SIP-panelen worden onder gecontroleerde omstandigheden duurzaam geproduceerd en gecertificeerd. Daarnaast zorgt deze manier van prefab-bouwen voor aanzienlijk minder restafval op de bouwplaats.

Slank bouwen

Ieder paneel is isolatie en drager in één. Deze compacte constructie levert maar liefst +/- 10% meer leefruimte op. Ook is dit bouwsysteem aanzienlijk lichter dan traditionele bouwmethodes, waardoor het voor iedere fundering geschikt kan zijn.

Snel bouwen

Het casco is binnen een aantal dagen wind- en waterdicht, zodat snel met de afbouw begonnen kan worden. Met het TEK systeem is er veel minder kans op bouwfouten en zijn veel maatvoeringen vooraf bekend (kozijnen / gevelafwerkingen / enz.)

Meer weten over het nieuwe bouwen?

Vertel ons over jouw bouwplannen.